Kan børn lide Rockmusik?

Kan børn lide Rockmusik?

 

Ja, det kan de!

 

Børns interesse for rockmusik er meget større nu, end den var for 20 år siden – og den bliver større og større. Det skyldes muligvis deres allerede store interesse for computer og Playstation spil. Børn bliver nemlig pga. det udsat for mere og mere musik som de måske ikke typisk ville høre derhjemme.

 

Der findes flere spil for børn, som vækker deres interesse for rock musik: Guitar Hero eller det konkurrerende Rock Band på spillemaskiner som Playstation, Xbox eller Wii. En hel del børn og unge har altså gennem konsolspil fået øjnene op for god gammeldags rock musik. Luftguitaren skiftet ud med en computerguitar og det er både sjovt og lærerigt for dem.

 

Men ville børn opdage den gode rockmusik uden spil som disse? Hvor ville de f eks. have hørt sange som “Smoke on the water” henne, når der ikke bliver spillet rockmusik derhjemme?

 

Det er tydeligt at spil som ovenstående har vakt børns interesse for musik, og ikke mindst musik som de måske ikke typisk ville have hørt i så tidlig en alder. Det synes vi slet ikke at der er noget negativt i! Tværtimod, lytter unge mennesker til musik der er fra før deres generation og det får man uden tvivl rigtig meget ud af. Det er berigende og det bidrager til en mere righoldig læring inde for andre og nye slags musik, som man normalt ikke ville have blevet udsat for derhjemme.