Er det en god ide?

Rockmusik for børn – Hvorfor er det en god ide?

 

 

Musik har også vist sig at være særlig vigtig for børn. Det påvirker deres opvækst positivt, det giver dem helt andre måder at udtrykke sig på og undersøgelser viser gang på gang at det hjælper både på deres sociale udvikling og ikke mindst humøret og deres mentale overskud.

 

 

Eksperter mener, at man stimulerer børns sprog, hvis man synger med dem. Ligeledes stimulerer man deres motorik når man både synger og bevæger sig med dem og hjælper man børn til at kunne agere i musikalske sammenhænge, beriger man dem med en masse kompetencer, som kan bruges alle mulige andre sammenhænge i livet.

 

Men hvorfor er rockmusik noget for børn?

 

Rockmusik er noget de fleste af os forbinder med bands. Og det er der gode grunde til! De største rock numre er produceret og sunget af legendariske bands som U2, AC/DC, Ace of Base, Red Hot Chili Peppers, Metallica – listen er uendelig. Alene det, at man forbinder rockmusik med bands, samarbejde og det, at være en del af en gruppe, kunne være en rigtig god grund til at lade ungerne høre mere rock og ikke mindst lade sig inspirere af den gruppe kultur. De får en fornemmelse af at være et hold, de får en forståelse for, hvor gode ting man kan produceres når man er flere om det, og hvor godt det endelige resultat kan blive, når man har et fælles formål og holder sammen.

 

Man kan argumentere for, at det er bedre for børn at udvikle en interesse for rockmusik, end andre musik genre som pop, hip hop eller techno, fordi man rent faktisk lærer at spille et instrument. Man producere selv musikken frem for at musikken bliver produceret af en computer og man bliver inspireret til at skrive en tekst, der passer til den musik man laver.

 

Rockmusik kan altså vise sig at være en slags inspiration til samarbejde. Rockmusik er ofte produceret af 4 mennesker i et rum, som spiller god musik på hver deres instrument indtil der kommer et nummer ud af det. Det kan inspirere unge til at danne grupper med folk der har samme interesser med, samarbejde om noget så kreativt som musik og udtrykke sig selv kunstnerisk sammen med andre. Det kan udvikle sig til en helt anden form for kammeratskab. Det kan lære en, at man skal arbejde sammen som gruppe, for at lave god musik. Og det vil uden tvivl øge kreativiteten.